Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

10 YKSINKERTAISTA ASKELTA MATKA-ASUJEN VALINTAAN

Lisätty 10.02.2017

 

Ihanaa, kevättalven aurinkoiset säät ovat täällä aivan tuossa tuokiossa. Nautin pitkistä kävelylenkeistä raikkaassa ulkoilmassa ja voidessani kuvata kauniita maisemia sekä talven tunnelmaa. Moni suuntaa pian lähestyvällä hiihtolomalla myös jonnekin reissunpäälle akkuja lataamaan. Mikäli pakkauspuuhat eivät ole jo rutiinijuttu, tässä muutama vinkkini, joilla ainakin omat asuvalinnat ovat sujuneet käden käänteessä. Toivottavasti vinkeistä löytyy idea myös sinulle.

 

MATKAVAATTEET


Olen huomannut, että matka-asujen valinnassa tärkeintä ovat ennen kaikkea vaatteiden yhdisteltävyys sekä käytän-nöllisyys. Näillä yksinkertaisilla vinkeillä saat luotua pitkälle viikonloppumatkalle useita erilaisia asukokonaisuuksia niin päivään kuin iltaan, näin säästyt ylimääräisten vaatteiden sekä kenkien mukana kuljettamiselta ja lopun laukkuun jääneen tilanhan voi aina täyttää matkatuliaisilla.

 

 1. Tarkista säätila kohteessa.

 2. Mieti, mikä on matkasi tarkoitus.
  Esimerkiksi talvivaatetuksen perusidea on kerrospukeutumisessa. Koska lämpötila saattaa päivän aikana vaihtua suuresti aamun kirpeän raikkaasta ja yön viilentämästä pikkupakkasesta keskipäivän upeaan auringon lämmittämään säähän, tämä kannattaa huomioida myös pukeutumisessa.

 3. Mikäli matkakohteessa on tarvetta päällystakille, lähtee oman matkavaatetuksen suunnittelu liikkeelle tästä, sillä haluan kokonaisuuksien olevan sekä käytännöllisiä että harmoniassa keskenään, takkia myöten.

 4. Tämän jälkeen valitaan mieluisat alaosat. Itse en käytä hameita, joten mukaan otan kahdet erilaiset housut. Lisäksi saatan pakata mukaani mekon, mikäli matkan luonne sitä vaatii. (Varmista siis, että päällystakkisi sopii myös mekon kanssa.)

 5. Sitten on aika valita alaosiin ja käyttötarkoitukseen sopivat kengät. Muista, ota mukaasi vain jo käyttämiäsi jalkineita, sillä mikään ei ole kurjempaa kuin väsyneet jalat.

 6. Kun tähän saakka on päästy, on loppu helpompaa. Mukaan lähtee 3-5 yläosaa: esimerkiksi yksi tai kaksi neuletta sekä muutama pusero ja niihin sopiva neuletakki tai jakku, tyylisi mukaan. Olen huomannut, että vaatteet joita en tule käyttäneeksi arjessa eivät myöskään ole matka-asujen aatelia, joten pakkaankin mukaan vain vaatteita, jotka olen jo hyväksi havainnut ja joissa viihdyn.

 7. Viimeistele asukokonaisuudet asusteilla, joilla saat muutettua ilmeen päiväasusta iltaan sopivaksi. Kauniilla koruilla, huiveilla ja laukulla se onnistuu mutkattomasti.

 8. Omasta laukustani löytyy lisäksi mukava asu hotellihuoneeseen siltä varalta, että kylpytakkia ei löydykään.

 9. Myös uima-asu kulkee mukanani kesät talvet, jos vaikka majapaikka tarjoaakin hemmotteluhetkiin SPA osaston palveluineen.

 10. Matka-asuksi puolestaan sopii valituista asuista lämpöisimmät, mukavimmat ja eniten tilaa vievät vaatteet. Loput asut onkin helppo pakata laukkuun yhdessä luottokosmetiikan sekä kauniiden ja hyvin istuvien alusvaatteiden kanssa.

  PS. Vahingosta viisastuneena, otan yleensä yhden yllä mainituista asukokonaisuuksista mukaan käsimatka-tavaroihin, jos sattuu käymään niin, että matkatavarat syystä tai toisesta myöhästyvät samalta lennolta.

Harmoninen väripaletti sekä erilaisten pintojen yhdisteleminen auttavat vaatteiden
yhdisteltävyydessä sekä luovat mielenkiintoa asukokonaisuuksiin.

Mukaan valitut puserot toimivat joko yksinään tai asustettuina koruilla ja huiveilla.
Ne voi pukea myös neuletakin tai jakun alle, jolloin saat uudenlaisia asukokonaisuuksia.